Nesze!szer

Lady Gaga - Judas

2011. május 10.

II. felvonás

 

 

 

Tegnap Lady Gaga – Judas című legújabb klipjéből mutattuk be Nektek a kezdő képkockák sminkjét. Ma folytatjuk és az egyik táncos jelenet sminkjét ismerhetitek meg.
Fekete, rövid bőrkabát, alatta mindössze egy melltartó, combig érő tűsarkú csizma, vagány kendő a fejen, loboncnak tűnő hajzuhatag… mi mást viselhetne hozzá, mint rikító eperpiros színű rúzst, mely tekintetünket rögtön odavonzza. Buja, mégis decens, tiszteletet és távolságtartást ébreszt ez a szín. Ám, mivel ez nem egy klip-kritika, lássuk, hogyan készítsd el!
Az alapoknál a tegnap leírtak szerint haladj. Egy jól pigmentált, hosszan tartó, mégis könnyű alapozóval alakítsd ki az egyenletes bőrfelszínt. Korrektorral, ahol szükséges, világosítsd a területeket. Szemhéjadra mindenképpen használj krémes bázist, lehetőleg mattot. Kiváló termék erre a célra a M.A.C Paintpot Soft Ochre árnyalatban, mely matt elefántcsontszín. Erre jön a világos csontszínű szemhéjfesték, amit nyomkodj bele a krémes bázisba – még ne satírozz, legyen ez tömör szín. Amikor ezzel megvagy, a mélyítő ívben dolgozz natúr, enyhén szürkés barnával, ahol a satírozó mozdulatokkal tudod megadni azt a puhaságot, amivel árnyékként fog hatni a végeredmény. A tusvonalat határozott hullámívben rajzold fölső szemhéjadon végig, majd enyhén haladjon fölfelé. Az alsó szempillasor alatt óvatosan kell dolgozni, mivel a szempillákhoz ’nem szabad’ hozzáérni, azok maradjanak festetlenül. A szemgolyó alsó szélénél haladjon a vonal, nem rögtön a pillasor alatt, annál alább. A vonal mindössze pár milliméter vastagságú legyen, hiszen egymás alá kettőt is rajzolunk. Az orr felé haladva (hiszen ez már az orr melletti rész a belső szemzug alatt) félkörívben kunkorítsuk lefelé a fölső vonalat, az alatta lévővel is ugyanígy járjunk el, ám ennek végére kerül egy-egy fekete pötty. A belső határvonal legyen a belső szemzug-orrtő alkotta egyenes, így még az arcon marad a smink – nem az orrodra fogod a tusvonalat rajzolni.
A szem külső részénél sem ér össze a két tusvonal, egymással párhuzamosan haladnak a fölső tusvonallal – így a halántékod felé három darab vonal halad. A végüket persze vékonyítsd el!
A szemöldök most vékonyabb, kicsit hanyag, persze ez is a ’styling’ része. Fekete szemhéjfestékkel és egy ferde végű ecsettel haladj természetes szemöldököd fölső ívén, a precízség most nem elsődleges szempont.
A pirosításnál is a tegnap leírtak érvényesek, az arc fény-árnyék játékát vesszük figyelembe: színt nem adunk, csak formázunk.
 
Nesze!Detti
 
M.A.C Paintpot Soft Ochre
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr442893043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása