Nesze!szer

E-sminksuli - Sminkre fel!

2011. május 09.

 

Lady Gaga - Judas
 
Hápogunk az új videó láttán…
 
Eklektikus, meghökkent, megbotránkoztat. Felháborodunk, kiüti a biztosítékot, majd rabul ejt. Lélegzetünk is eláll, miközben nézzük Lady Gaga új videóklipjét. Vagy tetszik, vagy nem tetszik, átmenet nincs. Ahogy a sminkekben sem: a kontrasztra épül, fekete határozottan ívelt vonalak vonják magukra figyelmünket. Gagától megszokottan különleges, de mégis hozzá képest visszafogott. Lássuk, hogyan készítsd el otthon!
A makulátlan bőrfelszínt hosszan tartó, púderesen száradó alapozóval a legkönnyebb elérni. Próbáld ki a M.A.C Pro Longwear alapozóját, ami 15 órán át tart, az időjárási és egyéb viszontagságokat is túléli, állaga könnyű, így szépen simul bőrödre. Teljes fedést ad, mégsem lesz maszk hatású, a végeredmény egyenletes, plasztikus bőrfelszín.
Korrektoroddal amellett, hogy eltünteted a karikákat, formázd arcod: a belső szemzug-külső szemzug-orrtő alkotta háromszögbe is kenj világos korrektorodból. Ez fiatalító technika, optikailag kifeszíted az arcod. Korrektorodból rakj a nevetőráncokba, és homlokod közepére is.
Jöhetnek a fekete vonalak szemünk köré! Ehhez válassz bombabiztos szemhéjtust, különben meg van az esély rá, hogy feltapad a szemhéjadra fekete foltban. Ma már kaphatóak szilikon alapú szemkihúzó termékek, ezek amellett, hogy nagyon jól kenhetőek, könnyen csúsznak a bőrfelületen, hihetetlenül tartósak is. Átbulizott éjszakát simán túlélnek!
 
 

 
 
Kezdd egy szokásos tusvonallal: felső szempillatöved húzd végig feketével, ügyelve rá, hogy a külső szemzugba ne érjen le a vonal, tehát a felső és alsó szemhéjadat ne kösd össze, ezen a területen maradjon a bőröd bőrszínű. Ettől kinyílik a tekintet. A tusvonalat most semmiképp se fölfelé tartó ívben húzd, maradj meg a vízszintesnél. Ezután az alsó pillasor alatt húzd a tusvonalat. Ha úgy könnyebb, készíts magadnak szamárvezetőt: szürke vagy natúrbarna porral, ceruzával rajzold elő a vonalat, így biztosan tudsz majd korrigálni anélkül, hogy le kéne mosnod az egész sminkedet. Amikor a külső szemzug felé haladsz, figyelj megintcsak arra, hogy maradjon egy bőrszínű csík a felső és alsó tusvonal között, valamint figyelj arra is, hogy a két vonal összeszűkül, de semmiképp nem ér össze. A belső szemzugodat hosszabbítsd meg egy apró vonallal, ezzel megnyújtod a szemedet. A vízvonaladat bőrszínű vagy fehér ceruzával színezd, így is nagyítod a tekinteted. Ugye milyen klassz?! A hosszanti vonalakkal nyújtjuk a tekintetet, az apró trükkökkel ugyanakkor nagyítjuk is. A végeredmény kicsit Kleopátrára hajaz, tarthatod ezt is szem előtt.
Szemöldöködet fekete szemhéjporral színezd. Az ívet tartsd precízen, de lehetnek elnagyoltak a mozdulatok: nem baj ha nem szögegyenes a kontúr, ha elmosódik, maradjon is úgy. Ezzel a szemsmink keménysége kissé puhul.
Az arc formázása a pirosítóval folytatódik, de kerüljük most el a barack árnyalatokat, inkább válasszunk enyhén szürkés, natúrbarna színeket – ezzel csak árnyékot adunk, nem színezünk. Kevés matt mályva kerülhet az orcákra, ám épp csak annyi, hogy életet lehelj arcodra.
Klasszikus szín jön az ajkakra: vörös, az árnyalat telitalálat! Barnás téglavörös, enyhe burgundi beütéssel. Semmi hivalkodás, de épp így lesz kerek az egész.
A legegyszerűbb, legrégibb sminket veszi alapul (fekete tus-piros rúzs), bontja ki más és más stílusban, alakban a különböző jelenetekben: a klasszikus női szépség bár igencsak modernizált formában jelenik meg, így is értelmet nyer.
 
Nesze! Detti
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr682889770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása