Nesze!szer

Anyázós post

2011. április 30.

 

Az élet olyan, hogy mindig egy anyás szüléssel indul. Így bármilyen csodás és nyakatekert is az orvostudomány, ahogy a spejzből szoktak kiszólni a családi ebédeken: anya csak egy van. Tehát a legértékesebb. Illetve van, akinek egy sincs. Ismeri, látta, tudja, de nincs meg az a kapocs. Letudják a telefonokat, megoldják az ügyeket, eldarálják a kötelező felköszöntéseket.
De sajna olyan is van, aki se kicsit, se még parányibbat se ismeri az anyukáját... A sors könyve már csak ilyen. Sajnos. (Szépségesnek egész biztosan nem neveznénk ezeket a viszonyokat.) Mert a kép, ami bennünk él legmélyebben az anyukákról egy teljesen biztos momentummal rendelkezik: az anya olyan, aki szeret. Aki mindig szeret. És az anya olyan, aki mosolyog. A szépségipar pedig jól rájött erre is, mert észlelte a mosolygás keltette üzletet. A mamákban pedig nem más, mint pénz van - szerintük. Ott a biznissz a nevetős ráncokban. Így a beauty iparág ezt felismerve és ráerősítve a szarkának az ő lábát tette az egyik legnagyobb  mumussá az évek során, a fekete listán szerepelnek még a mimikai ráncok és bőr megereszkedése is, hogy egyéb, szörnyűséges bűntársait, mint például a májfoltok, ne is említsük.
Amerika diktál, nem kicsit. Például azt sugallja, hogy nincs is annál fontosabb, minthogy nyolcvan körül se eresszük el a gyeplőt, ilyenkor illik hatvannak hazudni magunkat és a homlokunk közepére varratni a szemhéjunkat. És erőnek erejével állítsuk meg
az időnek a kerekét, mert ha az elszabadul, és kiderül anyukánk valós kora, hát az nagyobb tragédia, mint ami Japánban történt. És sokan ezt bekajálják, de rendesen. Nem light változatban.
Nincs is szánalmasabb, mint amikor egy jó hetvenes asszonyság narancssárgára sütteti magát a napon, majd egy szolid fukszia rúzst tesz fel estére, szemöldökét pedig, amely ugye ősz lenne már, korom típusú feketére satírozza. Na, ez az igazi anti aging. Mert igen, jó, ha vigyázunk magunkra. Törődünk a bőrünkkel, odafigyelünk a szemránckrémre, a radírozásra, a táplálásra - akárhány évesek is vagyunk. Legyünk akár anyukák, akár lányok, akár csitrik, akár mások által kortalannak mondott csodalények. Parádésan hasznos a sok Erno Laszlo krém, vagy olcsóbban a L'oreál Fiatalság Elixirje, de akár
a Hauschka is kiváló választás. Csakhogy az anyukák bőre nem ezektől lesz igazán szép.
Attól, hogy anya csak egy van. És ezt tudatjuk vele. És ettől a szeretéstől mindennél jobban megszépül. Szarkalábastul, mimikai ráncostul, mindenestül.
Mert ezek a gyönyörű ráncok az arcon például azért keletkeztek, mert éjjel háromkor is felkelt hozzánk. Izgult értünk, amikor hat évesen majd leszakadtunk a sulis tatyó súlya alatt és titokban sírt, amikor az első csalódásunk volt egy pernahajder férfi miatt...
Egy nagy tégely sokszor csodákra képes! Ezt hallhatjuk jó sok reklámban. Anyák napjára adjunk olyan tégelyt ajándékba, amely sosem fogy ki. A tartalma pedig ne legyen más, mint szeretet. Ez adja az igazi időtálló szépséget! Anyáknak és Nagyiknak egyaránt. Mert nem csak az orgona ága és a barackfa virága... Örüljünk, ha minél tovább nézhetjük azokat a beszédes nevetőráncokat!

 

Nesze!P

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr802867484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása