Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 26.

2011. április 18.
 
Hello, allergia!
 
Repeső szívvel üdvözöltük az első napsugarakat, végre megérkezett a tavasz! Nincs is annál jobb, amikor a reggeli friss levegőbe szippantva ezernyi illat jut orrunkba. Sajnos ez nem mindenkinek ilyen örömteli, hiszen a növények virágzásával az allergiaszezon is indul.
Az egész napos orrfújás és a könnyező szemek problémája a sminkelést is érinti. Érthető okokból ilyenkor sokan kényszerből elhagynak mindenféle szépítési technikát. Mentőövként, szeretnék tippeket adni hogyan élheti túl a sminked ezt az időszakot.
A technika hasonló, mint szeles időben itt. Az alapozó helyett használj színezett hidratálót, mely leheletvékony, áttetsző réteget von bőrödre. Kevéssé pigmentált, textúrája könnyed, így erős fedést ne várj tőle, de segít az egyenletes arcszín elérésében, illetve a pirosságot ott, ahol kell, eltünteti. (Annemarie Börlind színezett bársonykrém sárgabarackkal - 30 ml 2880 Ft) A sok orrfújástól kipirosodott bőrön a folyamatos hidratálás-zsírozás segít, így a zsepi dörzsölte területek szárazsága valamelyest javítható. Próbáld ki a Carmexet erre a célra: a benne található mentol és fenol gyorsítja a gyógyulást, valamint hűsíti a sérült területet. A nedvességet is pótolja, tehát a szárazságon is segít. (A Carmex egyébként a herpeszt is kiválóan gyógyítja.)
Természetesen létezik vízálló alapozó is. A benne található szilikonrészecskék adják tartósságát, egy vékony réteget képez a bőrön, a pórusokat nem tömíti el és hidratálva tartja az arcbőrt. Allergiánál azonban figyelembe kell venni az állandó orrfújást, így hiába van tökéletesen és bombabiztosan lealapozva az arcod, az orrod környéki pirosság eléggé szembetűnő lesz. Ezért ajánlatos inkább könnyebb állagú termék mellett dönteni.
A könnyek ellen csak a vízálló spirál van a tarsolyunkban. Ha fanatikus vagy, beszerezhetsz vízálló szemhéjfestékeket is. Ezek leginkább krémes szemhéjfestékek. Vékony rétegben, ujjaddal is felviheted. Általában gyöngyházfényűek, mely kellemes csillogást ad a szemhéjnak, éppencsak beszínezik a bőrt. Aki nagyon könnyezős, az próbáljon meg keveset a mozgó szemhéj középső részére dolgozni, így a tekintete a gyöngyházfénytől felfrissül. A szem pirossága ellensúlyozható zöldes, olívás árnyalatokkal. Akár egy zöld (olívazöld, fűzöld, méregzöld) vízálló tusvonal a fölső szempillasor vonalán, akár egy pötty zöld krémes szemhéjfesték, mind segít optikailag javítani az igénybevett szemek látványán.
Amikor az arc részeit külön-külön nem tudod hangsúlyozni, tehát a szemfestést és a szájfestést minimálisra csökkented, érdemes az arc többi részére koncentrálni. Mik ezek? A szemöldök, az arccsont, az orca… Szemöldöködet igazítsd formára, adj határozottságot neki, ez tekinteted is kiemeli. Arcpirosítóból is választhatsz krémeset, ez is a természetességet támogatja. Egy ecsetvonásnyi arcpír a halántékodra, mellyel formálod arcod és hangsúlyozod arcod középső részét. Óvatosan a barack és rózsa árnyalatokkal, nehogy beszínezd a homlokod. Legjobb a bőrárnyalatú vagy bronzos arcpirosító erre a területre.
Ajkaid hidratáltságáról gondoskodj, Carmexszel vagy más ápolóval. A megszállottak használjanak tartós rúzst, mely vékony réteget képez az ajkak bőrén, így a 8 órás tartósság garantált. Tartós rúzs is csak ápolt ajkakon mutat! Abban megegyezhetünk, hogy egy kicserepesedett száj a visszataszító dolgok top 5 listájában tuti befutó. A száradáson úgy is segíthetsz, ha gyógyteákat iszol, ezzel még az allergiádon is segítesz. A csalántea vértisztító, méregtelenítő és fokozza a szervezet védekezőerejét. Valamint, található benne egy flavonoid, mely gátolja az allergiás reakciók során termelődő hisztamin képződését. Ennek egy a lényege: hatása kedvezőbb, mint az allergiát enyhítő gyógyszereké. A borsmenta tea a köhögés és az orrdugulás megszüntetésében segít. A gyömbértea fogyasztása a gyulladás- és fájdalomcsökkentést támogatja. Az orrban lévő letapadásokat a tengeri sós spray oldja a legjobban, melyet akár házilag is elkészíthetünk, orrcsepp formájában adagolva.
 
Nesze!Detti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr182836171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása