Nesze!szer

9! perc alatt

2011. április 14.
 
 
A jó fogyasztó az, aki gondolkodás nélkül hajlandó pénzt adni mindenféle szérumért cserébe. Ha fizetsz jó nő is lehetsz (kilenc perc alatt) több független klinikai kutató laboratórium - profitnövelési céljából - bizonyított eredményei alapján. Nem más ez, mint vágyaink hamis illúziója.
Azt tartják rólunk, hogy befolyásolhatóbbak vagyunk, mint a férfiak. Megpróbálják elhitetni, hogy nőiességünk attól függ, amit megvásárolunk.
Az  igazság azonban más. Nem vagyunk jó fogyasztók, csak jó nők! Ha fizetnének érte se próbálnánk ki termékkategóriába soroltuk a Studio Moderna 2000 TV-Shop termékeit is. Hallottál már az Adonia Legtone anticellulitisz szérumról a csodakrémről, amely azt ígéri 9! perc alatt 15 centiméterrel csökkenti a comb körfogatát? Ki is próbáltad talán? Nos, a pénzedet nem kapod vissza, de jó hírünk van! A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megalapozatlan ígéretek miatt egymillió forint bírságot szabott ki a cégre. 
 
Ha egy vállalkozás az általa értékesített kozmetikai termék hatása kapcsán ígéretet fogalmaz meg, akkor az állítás valóságnak való megfelelését a reklám közzétételének időpontjában tudnia kell bizonyítania. A Studio Moderna Kft. az Adonia Legtone Anticellulitisz szérum elnevezésű termékkel kapcsolatban tett állítások igazolására független klinikai laboratóriumok 2009. évi eredményeire hivatkozott, azonban a benyújtott anyag nem bizonyította, hogy a fenti állítások megfelelnek a valóságnak.

A bírságon túlmenően a GVH kötelezte a vállalkozást arra is, hogy internetes oldalán 3 hónapon át jól észlelhetően, észrevételek hozzátétele nélkül közölje a Versenyhivatal döntését. Forrás itt.

Te rendeltél már a TV-Shop-ból?

 

Nesze!N

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr422826292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása