Nesze!szer

Top 50!

2011. április 09.
 
Mondd csak, te milyen gyorsan tudsz elkészülni? 
Nincs időd a szépségápolásra? Nehéz kitalálni, minden nap, hogy milyen legyen a hajad, vagy épp milyen sminket viselj, hogy kifogástalanul nézz ki?

Nesze, itt van 50 agyafúrt amerikai tanács sminkmesterektől, bőrgyógyászoktól, fodrászoktól, manikűrösöktől arról, hogy hogyan gyorsíthatod fel szépségápolásodat. Biztos, ami biztos a 13. tippet kihagytuk. Rajtad áll, hogy megfogadod-e. Mi tálaljuk.
 
1.  Szentelj egy kis területet a fésülködőasztalodon, vagy a fürdőszobapolcodon a smink- és piperecuccaidnak. Rakd ki oda őket. Így biztos, hogy könnyebben megtalálhatóak lesznek, mint a mindig agyonzsúfolt retikülödben.
 
2. Ha fogat mosol, mosd meg az ajkaidat is, majd kenj rá színezett ajakbalzsamot, vagy egy kis szájfényt, mellyel biztosíthatod ajkaid nedvességét, színét, és védelmét is egyszerre. 
 
3. Válts színezett (napvédő) hidratáló krémre! Ez hidratálja, egyenletessé teszi a bőröd tónusát, véd az UV sugarak ellen, és egyszerűbb keverék, mint az alapozó.
 
4. Ha szereted a púdert, akkor egy jó tanács: a nyomott változatot (magyarul a „por” formájút) könnyebb használni, mint az ömlesztettet (krém állagút). Könnyen, gyorsan, jól fed. (Lancome Dual Finish Vesatile Powder Makeup $36)
 
5. Válassz nagy, bolyhos ecseteket, melyekkel jól fel tudod vinni az arcodra a púdert és a pirosítót. Ezekkel könnyű igazán keverni a színeket.
 
6. Ahelyett, hogy külön-külön ecsetet és korrektort használsz, márts bele egy fültisztítót a folyékony alapozóba, és ezt kend a bőrhibákra!
 
7. A leggyorsabb, legütősebb megoldás a ragyogásra az, ha elhagyod az alapozót és a púdert, és helyettük bronzosító port viszel fel az orcádra, az álladra, és a hajszálvonaladnál körbe.
 
8. Vagy hagyd el a bronzosítót, és tégy egy kis önbarnítót az arcodra néhány naponta. Add meg a bőrödnek az egészséges ragyogást, és tedd egyenletessé a tónusodat. (L’Oréal Sublime Bronze Towelettes gyors és egyszerű megoldás, $10)
 
9. Használj krémpirosítót vagy bronzosítót, mint arcfényt és szemhéjfestéket is!
 
10. Használj 3 az 1-ben terméket szemre, szájra, orcára! ( Wet ’n’ Wild 3-of-a-Kind Twist Up Stick, $4). Ez máris lefarag pár másodpercet abból, mintha váltogatnál a különféle eszközök között. Válaszd a meleg rózsa, vagy a bogyó árnyalatot. Ez néz ki a legtermészetesebben.
 
11. A szemceruzák könnyebben kezelhetők, és gyorsabban is, mint a folyékony vagy gél állagú piperecuccok. (Próbáld ki: MAC Pearlglide Eye Liner $15)
 
12. Ha vadabb kinézetet szeretnél, pl. füst színű szemek, de nincs időd kifesteni, szépen, rétegesen árnyalni, húzd csak ki a szemhéjad alsó- és felső peremét egy fekete szemceruzával, aztán mázold el a szemed körül egy fültisztítóval.
 
14. Mielőtt a szempillaspirált használatba vennéd, a kefés fejét gördítsd végig egy papírzsepin, vagy törlőkendőn csomómentesítés céljából, hogy azok ne kerüljenek fel a szempilláidra. (Mert ugye, ha le kell törölni, mert csomós, azzal megint időt veszítesz…)
 
15. Ne használj szempillaspirált az alsó szempilláidra! Könnyen elkenődik, foltos, pacás lehet, és idő, amíg rendbe teszed.
 
16. Sokkal fontosabb, hogy a szemöldöködet ápold, simává, egyenletessé tedd, esetleg korrigáld; a felső szemhéjadat kihúzd és egy réteg szempillaspirált felvigyél, minthogy szemhéjfestéket viselj! Ha viszont mégis azt szeretnéd, hogy szemhéjaid színekben pompázzanak, alkalmazz rájuk egy kis pirosítót, ezt söprögesd el ecsettel, vagy egyengesd el korrektorral. Na, ennek a színnek a kikeverése egyáltalán nem igényel nagy összpontosítást!
 
17.  Tégy világos színű szemhéjfestéket a szemöldök alá, közel a szemek belső sarkához (szemzughoz?). Ez elég kontrasztos lesz a bőrszíneddel, így nem lesz szükséged a szemhéj kontúrozására. 
 
18. Trendi színek helyett sminkeléshez válassz inkább semlegeseket! Azért, hogy ne kelljen az időt még azzal is töltened, hogy próbálod egymáshoz igazítani őket.
 
19. Keress, végy, használj a hosszantartó formulájú dolgokat. Ezt nem kell retusálni, igazítani olyan gyakran.
 
20. Ahelyett, hogy fél nap elteltével újra sminkelnél, befejezésül fújj egy kis „szépségpermetet” (Sephora Makeup Setting Mist, $12) az arcodra, és paskold meg egy kicsit egy száraz sminkszivaccsal. 
 
21. Kenj gazdagon éjszakai krémet a járomcsontodra, és a homlokcsontodra. Ez természetesnek látszó fényességet, ragyogást kölcsönöz arcodnak.
 
22. Viselj az állad és a vállad közötti hosszúságú hajat! Ez elég rövid ahhoz, hogy gyorsan megszárítsd, de már elég hosszú ahhoz, hogy összekösd, ha akarod.
 
23. Rengeteg idő harcolni a hajad természetes szerkezetével, ugye? Igen, mindannyian ismerjük ezt az érzést. Hát, vagy frissítsd fel egy jó vágatással, vagy szerezz be valami jó kis kiegészítőt!
 
24. Mikor nincs időd arra, hogy beállítsd a frufrud, vagy egyszerűen azok a fránya első hajszálak nem akarnak úgy állni, ahogy te szeretnéd, használj fejpántot! Ez a legelegánsabb megoldás. Sőt! Divatos, és jól is néz ki.
 
25. Miután testápolót, kézkrémet, vagy naptejet használtál, tartsd távol a kezeidet a hajadtól!-én ezt mondanám. Az amerikai tudósok viszont azt tanácsolják nekünk, hogy bármelyiket is használtad, a még krémes kezedet húzd végig a hajadon, hogy megszelídítsd azokat a szálló, kósza, elektromosságtól feltöltődött hajszálaidat.  
 
26. Ha már piszkosnak, koszosnak, zsírosnak néz ki a hajad, fújj egy kis hajlakkot a hajszálgyökerekre. – az alkohol elnyeli a felesleges olajat.
 
27. Ha hosszú hajad van, és csinos kis hullámokat szeretnél belé: mosd meg éjszaka, használj göndörítő habot, és hagyd megszáradni, amíg alszol. Reggel aztán összekötheted lófarokba.
Ha estére kell, hogy jól kinézzél, mosd meg reggel, majd tűzd fel kontyba, és így szárítsd meg. Ha leveszed pár óra múlva kellemes kis hullámokat kapsz.
 
28. Ha edzel, csavard, fond, tűzd fel a hajad kontyba, és biztosítsd hajtűvel, hullámcsattal, vagy hajcsattal, vagy amivel csak akarod a tarkód fölött. Amint izzadni kezdesz, a hajad is kinedvesedik, és kijönnek, odaragadnak arcodhoz, tarkódhoz, nyakadhoz azok a nagy, laza, hullámos tincsek. Ezért használj pamut fejpántot, mely elnyeli a nedvességet, és még a rövidebb szálakat, vagy a frufrut is visszatarthatod vele.
 
29. Dolgozz golflabda méretű habmasszával a frissen mosott hajon. Miután felvitted, szárítsd meg, vagy hagyd természetesen megszáradni. (Az alkoholtartalma gyorsítja a száradást.)
 
30. A gyorsítás, és a könnyebb szárítás érdekében várj addig, amíg a hajad már majdnem száraz, mielőtt a körkefét használnád az egyenesítéshez. (Különben létezik „szuperelnyelő” törülköző is: Aquis Hair Turban, $12. Na, ez gyors hajszárító termék.)
 
31. Vagy ha tényleg csak pár perced van, szárítsd be csak a tetejét és az elejét, majd fogd kontyba a többit. Így senki nem lesz képes megmondani, hogy nem vettél tudomást a lejjebb fekvő hajtincsekről…
 
32.  Egyenesítsd ki a hajad, amint szárítod! Hogyan? Úgy, hogy a hajszárítót függőlegesen tartod, és a csővégből a levegőt mindig csak egy bizonyos pontra irányítod. A levegő iránya ellapítja, így egyenesebbnek fog kinézni, és sokkal fényesebbnek (részedről kevesebb erőfeszítéssel).
 
33. Ha azt szeretnéd, hogy dúsabbnak tűnjön a hajkoronád, vagy csak palástolni akarsz a hajtöveknél valamit, válaszd el cikkcakkban, vagy fésüld az ellenkező irányba! 
 
34. A gyors hajtérfogat-növelés érdekében, hajolj le fejjel lefelé, spriccelj a gyökerekre egy kis hajlakkot, majd emeld fel a fejed, és végezz egy pár másodperces fejbőrmasszázst!
 
35. Elsőre azt a hajszínt akarod kapni, melyet megálmodtál magadnak? Adj a fodrászodnak egy fotót arról, hogy te milyenre is gondoltál! Elmagyarázni, körülírni sokkal hosszabb, mint megmutatni, és a kommunikációs zavarokból adódó félreértés, majd ennek helyrehozásra nem kevés órádba és pénzedbe kerülhet…
 
36. Annak érdekében, hogy ritkábban kelljen melírozásra bejelentkezned, keress egy olyan fodrászt, aki ehhez nem fóliákat használ, hanem úgy nevezett „balayage technikával” dolgozik (a technika lényege: a lenőtt hajtöveket mossák össze a festett részekkel). Az eredmény: természetes hatás, és elég csak három-négyhavonta újrafestetni (és nem egy-kéthavonta).
 
37. Hajfestéshez válassz a természetes hajszínednél csak két vagy három árnyalattal világosabb árnyalatot! (Mert különben nagyon drámai lesz az eredmény, és pár héten belül már látszani fognak a gyökerek, a lenövés, stb.)
 
38. Ha a hajadnak igaz, hogy kevesebb, mint egyharmada ősz, de palástolni szeretnéd, fodrászodtól kérj féltartós hajfestést, színezést! Ezt egyszerűbb, gyorsabb alkalmazni, és kimosható (minden mosásnál egyre halványodik), így nem lesz annyira feltűnő határvonal a festett és a természetes hajszíned között, ahogy nő a hajad. 
 
39. Az arcod igaz, hogy nem lesz piszkos, amíg alszol, de reggelente frissítsd fel, loccsantsd le egy kis vízzel ahelyett, hogy valamiféle tisztítót használnál (hacsaknem a bőröd nagyon zsíros…)
 
40. Ne nyomkodd a pattanásokat! Ez nem javít a bőröd állapotán.
 
41. Ha túl fáradt vagy ahhoz, hogy a szappant és a vizet használj, fogj egy tisztító törlőkendőt, mellyel letörölheted a sminked. (Payot 3 az 1-ben tisztító törlőkendő, $16, akár a szempillafestéket is eltávolítja…)
 
42. Helyettesítsük a hagyományos szappant habzó tusoló olajjal (pl. L’Occitane Mandulás Tusoló Olaj, $22), vagy hidratáló tusfürdővel, így egyszerre tiszta, és hidratált lesz a bőröd.
 
43. Ne aggódj, ha kopik, vagy hámlik a bőröd! Használj nedvesített mosdókesztyűt, egy picit dörzsöld meg ott, ahol kell, és a zuhany alatt lehámlanak az elhalt hámrétegek.
 
44. Mindig használj borotvahabot! Ezáltal alaposabb lesz az eredmény, és így nem kell a borotvádat olyan gyakran elővenni. Ja, és még hidratál is.
 
45. Gyorsan összemegy a pattanás egy csöpp hydrokortizon krémtől. Hamar beivódik, és lehozza a daganatot. Így azonnal használhatod a korrektorod.
 
46. Ha hajlamos vagy a kiütésekre, ne használj pattanástalanítót minden apró bőrhibára (például a mellkasodon, vagy a hátadon…)! Helyette alkalmazz olyan tusfürdőt, mely jó hatással van a pattanásaidra is (pl. Rodan+Fields Unblemish Wash, $30) az arcodon, és az egész testeden. Egy kis ideig hagyjuk, hogy kezelje a bőrt, majd öblítsük le!
 
47. Hagyd el a körömlakkot! Használj tisztító-csiszoló, többoldalú körömreszelőt. Simák lesznek, és ragyogni fognak a körmeid. Nem kell megvárnod, amíg a fényezés megszárad, és az eltávolításával sem kell vesződnöd később. (The Kiss Mylar Magic Shine File, $1.50, finom és gyors megoldás.)
 
48. Ha ragaszkodsz a körömlakkhoz: az egyetlen, ami megengedhető, az toll formában kapható (pl.: Sally Hansen Color Quick Fast Dry Nail Color Pen, $8). Könnyű használni, gyorsan szárad, mert vékony rétegben viszi fel a lakkot körmeidre.
 
49. Világos, tiszta fényű lakk nem fog csíkokat hagyni (tehát elhagyhatod a második réteget), és a rontás nem lesz észrevehető. (Próbáld ki: Essie Nail Color In Allure, $8.)
 
50. Saját magad csinálod a körmeidet? Magad pedikűrözöl, manikűrözöl? Ne vesztegesd az idődet a kezedre, lábadra! Egyszerűen csak olajozz be egy kefét, és nyomd vissza vele a felhámot. Lábi bőrkeményedésre használd a PedEgg ($10)-et. Ez eredményesen eltávolítja az elhalt bőrt anélkül, hogy vagdosnál is rajta valamit.
 
…és még így is időt spórolhatsz hosszútávon, ha:
 
mindennapos fényvédőt használsz. Így nem kell elfedni az erős UV-sugárzás okozta szeplőket, ráncokat később.
veszel egy jó pedikűrt – az ki kell, hogy tartson körülbelül egy hónapig.
igénybe veszel négy-hat lézeres szőrtelenítést. így nem lesz gond olyan gyakran a borotválásra.
néhány hetente kimosd samponnal a sminkcuccaidat. Csak tiszta ecsettel lehet felvinni a sminket pontosan és egyenletesen.
nagyon problémás bőrödet megmutatod egy bőrgyógyásznak! A vényköteles termékek a százalékban magasabb aktív összetevőik miatt általában gyorsabban hatnak, mint a recept nélkül kaphatók.
Radírozd le az arcod egyszer egy héten enyhe radírozóval, mely tartalmaz kis finom gyöngyöket (próbáld ki: ZO Skin Health Offects Exfoliating Polish, $75). A bőröd egészségesebbnek, simábbnak fog kinézni, és kevesebb sminkre lesz szükséged.
 
 
Hát, ezt mondják az okos amerikai sminkmesterek, fodrászok, bőrgyógyászok, manikűrösök nekünk, hogy így gyorsíthatunk a szépségápolási tempónkon. Ha nem is mind az ötvenet, de párat azért mi is kipróbálunk, az tuti. És ti?
 
 
 
Nesze!Andi
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr762812738

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Finy Petra - A LEANDER-VÖLGYI ŐSEMBER 2011.04.16. 20:06:12

A leander völgyi ősemberrőltalálták ki azt a mondást,hogy aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet,mert az ő völgyében mindenféle virág nyílt,és egész évben,nemcsak tavasszal-nyáron-ősszel,meg üvegházban,hanem a tél kellős közepén is,kirakva a leve...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bukott madonna · http://bukottmadonna.blog.hu 2011.04.09. 22:19:18

ha jól sejtem, a 4. pont félre lett fordítva. a nyomott (pressed powder), az a kompakt púdernek felel meg, az ömlesztett (loose powder) pedig a porpúder.

nagyvárosi lány · http://chef-sisters.blogspot.com/ 2011.04.09. 23:19:48

az első pontot tartom be minden körülmények között:) a többi pont pedig csodajó, bár kicsit hiányolom a magyarországon beszerezhető ajánlott termékeket...nem baj, legalább arra ösztönöz, hogy keressek én megoldást:)
süti beállítások módosítása