Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 21.

2011. március 14.
 
A figyelem ereje II.
 
Ne higyjétek, hogy fölösleges dolgokról írok a múlt és ez alkalommal. Próbálj meg elmélyülni, hogy átérezd miről írok.
Sokszor azért nem sikerülnek a dolgaink, mert nem összpontosítunk kellőképpen – jelen esetben legyen szó a sminkelésről, de igaz ez az élet bármely területén, ugyebár. Sokszor csak felszínesen maszatolunk, szó szerint és átvitt értelemben is… nem adjuk bele erőnk teljét, nem a mélyről, testünk zsigereiből tevékenykedünk, nem használjuk ki kapacitásunkat. Pedig, ha hagyod a vulkánt felszínre törni, az termékeny talajjá változik. 
Például, ha kék sminket szeretnél, gyerünk, pakold oda a színt és vállald az emberek tekintetét – nekik sminkelsz vagy magadnak? Az egy dolog, hogy első blikkre meghökkentő is lehet, de általában nem ez a célunk, csak a többség megdöbben – az pedig már az ő dolguk, te azzal ne foglalkozz. Csak élvezd a színek játékát!
 
Azzal egy időben, hogy figyelsz, meg is kell tanulni elengedned magad. Figyeled az aktuális trendeket, szívod magadba az újdonságokat, de ne ragaszkodj ezekhez görcsösen, hagyd, hogy megszólítson, ami igazán a tied. Figyelj belülre, mi tetszik neked, mit viselsz szívesen, mi fejezi ki legjobban a bensődet, majd válaszd azt. Hagyd a külvilágot, hagyd az elvárásokat, ne akarj trendi lenni. Amúgy is, szerintem az a trendi (ha már ezzel a trendi szóval élünk), amikor mersz önmagad lenni, ezzel leszel igazán egyedi: ki ne tudná, hogy minden ember más, minden ember önmagában egyéniség, így leszünk változatosak, így lesz a világ színes.
 
Nesze!Detti
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr32737538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása