Nesze!szer

Beautorium 9.

2011. február 11.
 
 
Méz újratöltve
 
Orrot fújunk, szemet törlünk. Itt van ez a fránya influenza és megfázás bt. Szedhetünk minden csodát, de minek, hisz itt az ősi fegyver: a méz! Magas a vitamintartalma: B6-vitamin, Thiamin (B1), Niacin (B3), Riboflavin(B2), Patoténsav (B5, amely egyes kutatások szerint serkenti a mellékvese hormonjainak termelődését, és feltételezik, hogy lassíthatja az öregedést). Gazdag ásványianyagokban: kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium és cink. Természetes antioxidánsokban: flavonoid-tartalmú krizin, C-vitamin kataláz, pinobanskin, pinocembrin, galagin. (általában a magasabb víztartalommal bíró, sötétebb színű mézek mutatnak erősebb antioxidáns jelleget) Megszépíti a hajat és a bőrt, megőrzi annak hidratáltságát. Rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, segítségével könnyebben gyűrhetjük le a fáradságot és a különböző betegségeket. Javítja a szívműködést, csökkenti a depressziót. Gyomorfekély, máj-, hasnyálmirigy-, epemegbetegedések, gyulladásos tünetek estén is kiválóan alkalmazható. Egy kanál méz megnyugtatja az idegrendszert, mondjuk akkor is, ha valami őrjöngő arcot leöntünk vele... Sokan nem is tudják, de nagyon kell ügyelnünk arra, hogy jó termelőtől vásároljunk mézet. Létezik olyan is, aki már a méheket is cukorral "eteti", sőt, egyéb borzasztó praktikák is vannak, amelyek nem az egészségről szólnak, inkább a pénzről. Nekünk most a Kőteleki Kaptár mézei lettek a kedvenceink. Szolnoktól nem messze, a tiszai tájvédelmi részen élnek az ő méhecskéik. Megközelítőleg száz méhcsalád a "beszállítójuk".  A palackozás is házon belül történik, így a teljes munkafolyamat a család irányítása alatt van, tehát garantált a kiváló minőség. A 2009-es akácmézük igazán mesésre sikeredett, mi most
ennek lettünk komoly fogyasztói, mert különlegesen sűrű és aromás. Most egy versenyt is hirdetnek, igen kedvünkre valót. Az ország három fő gasztronómusa fogott össze, Segal Viktor, Csapody Balázs és a Michelin-csillagos séf: Miguel Vieira, akik ezekből a mézekből kreálnak majd különleges recepteket. Ám ha te is úgy érzed, van valami tutid ebből az alapanyagból, március végéig várják az ötleteket (kotelekikaptar@gmail.com). A nyeremény húsz évnyi méz lesz, hisz a KSH adatok alapján évi fél kilónyit fogyasztunk az aranyló csodából mi, magyarok. Természetesen szakmai zsűri bírál majd, de mi szívesen olvassuk majd a mézes recepteket és ki is próbáljuk majd. www.kotelekikaptar.hu
Aki pedig nem a gyomorsav megzabolázására vagy a téli undormányok kivédésére szeretné használni
a Kőteleki Kaptár mézeit, annak egy jó kis pakolás normál bőrre: Végy két evőkanál aranyló csodát és ugyanennyi narancslevet (nézd meg, kenhető-e a mixed, mert a mézed sűrűségétől is függ, mennyi nari kell hozzá). Természetesen legjobb a frissen facsart, a cukrozott borzasztóságokat felejtsük el, jöjjenek a száz százalékosak. A masszát vigyük fel az arcra és a dekoltázsra, ma például különösen jól beszívódik, mert Bikában van a Hold. Húsz perc után mossuk le úgy, hogy egy csepp citromlevet rakunk langyos vízbe. Hetente egyszer megcselekedhetjük eme procedúrát, kiváló fegyver a könyezeti hatások ellen. Mézédes napokat kívánunk mindenkinek! (www.ludanyifoto.hu)

Nesze!P

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr202653595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása