Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 11.

2011. január 03.
 
 
 
Puffni vagy nem puffni? Ez itt a kérdés…
 
A sminkelés utolsó lépései közé tartozik a púder használata, de mint írtuk, nem a klasszikus sorrendben haladunk. Először megismertetjük Veletek az összes, sminkeléshez szükséges terméket, ezután adjuk át a technikai tudást. 
 
A púdertől manapság is még sokan tartanak, de ennek már nincsen alapja. A porpúderek összetétele és állaga sokat változott. A régi, nehéz, fehér színű púderek helyett a modern kozmetikai ipar már leheletkönnyű, és többféle árnyalatú púdereket kínál. A szemcsék nem olyan kicsik, hogy beleülnének a pórusokba, de nem is olyan nagyok, hogy látható réteget képeznének az arcon, így a bőrlégzés biztosított a púderréteggel együtt is. 
A természetes bőrfény mára már divat is lett, ezért a púder már nem kötelező dolog (mint pl. a 80as években, amikor a matt arc volt a menő). Más azonban a zsíros bőr, ez, azzal együtt, hogy „gazdájának” gondot okoz, mind esztétikailag, mind érzésben sem kellemes. A zsíros bőrű hölgyeknek ajánlatos mattító púdert használniuk, és részesítsék előnyben a megelőzést (ld. pórusösszehúzó, pl. MAC Skin Refined Zone Treatment).
 
 
 
A klasszikus mattító púder a préselt változat. Általában adnak hozzá egy apró puffnit, amivel napközben tudsz igazítani a sminkeden. Otthon érdemes egy ecsettel dolgozni, mivel ennek nagyobb a felülete, így eloszlik rajta a púder és vékonyabb, lazább réteget tudsz felvinni arcodra – ezzel is a láthatatlan végeredményt támogatod. Sokszor több árnyalat közül is választhatunk, a barna bőrűek is találnak számukra megfelelőt, így elkerülhető, hogy a púder miatt „kifehéredjen” a már gondosan kiválasztott, bőrszínedhez passzoló alapozód. 
Létezik ugyanez, csak por állagban, ún. ’loose’ púder. Ezek közül van egy, amit mindenképpen ismernetek kell. Ez a MAC Prep+Prime Transparent Finishing Powder. Egy színben kapható, mely a dobozban fehér, mégis minden árnyalatú bőrhöz illeszkedik. Hihetetlenül lágy, ezért észrevehetetlen, annak, aki viseli és annak is, aki látja. Kiváló a szemünk alá, a korrektor fixálására, mivel ultrakönnyű, így nem nehezíti el a szem körüli bőrt. Láthatatlan fényvisszaverő részecskéket tartalmaz, amelyek még inkább segítenek elfedni a karikáinkat, valamint a ráncokat, pórusokat optikailag csökkenti. Szépen visszafogja a bőrfényt, de nem teljesen matt. Használhatod önmagában is, a meztelen, hidratált bőrödre. Túlzás nélkül, a tökéletes választás!
A már említett ásványi púdereket is használhatjátok e célra. Aki szereti a természetes hatást, mindenképpen döntsön emellett, ugyanis selymes fényű bőr lesz az eredmény. A kedvenc kombó, amikor egy könnyű folyékony alapozót ásványi púderrel fixálunk. Mint a festményeken a porcelánbőrű múzsák! 
 
Használatuk pedig végtelenül egyszerű. Az ecsetet mártsd a púderbe, vagy ha préselt púdert használsz, egy-két laza, körkörös mozdulattal vegyél föl belőle egy keveset. Kezdd a kritikus területeken, a T-zónában: homlok, orr, áll, majd simítsd végig az ecseted az orcád és az arc többi része felé. A legtöbb púder az arc közepére kerüljön, persze ez is igen kevés mennyiség. Én sokszor nem is rakok külön az arc külső részére, már csak az ecseten lévő adagból hintek erre a területre. És már indulok is…

Nesze!Detti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr222558128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása