Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 10.

2010. december 28.
 
 
 
Hátulról előre?
 
 
Lehet, hogy számotokra furcsa sorrendben haladunk az e-sminksuliban a termékek bemutatásakor. Előbb vettük a szemhéjbázisokat, később ismerkedtünk meg a korrektorokkal. Ez azért van így, mert a hagyományos sorrendben való sminkelés, vagyis: alapozó, korrektor, púder a szem alá, stb. már részben a múlté.
Sokszor előbb festjük a szemünket, utána letisztítjuk az esetlegesen lehulló szemhéjfestéket, majd jöhet az alapozás és a karikák, sötét foltok eltüntetése. Ezt nem egyszerűen divatból tesszük így, sokkal inkább a praktikum dominál ennél az új irányzatnál. Ugyanis, sötét, füstös, alkalmi sminkek készítésénél lehullhat szemünk alá a por, ami beletapadhat a már feltett korrektorodba, így munkádat saját magad teszed tönkre. Ha kicsit jártasabb vagy a sminkelésben, teszel porpúdert a szemed alá, amit a belehulló szemhéjfestékkel lazán lesöpörsz az arcodról. Csakhogy, van itt egy fontos tudnivaló!
A szem alatti bőr a legvékonyabb az arcunkon, a legkönnyebben ráncosodik és a mindennapos igénybevétel miatt érdemes rá vigyázni, amennyire csak tudunk. Könnyítsük meg hát életét és óvjuk! Elsősorban hidratálókrémmel ápoljuk! 
A porpúder akár fél órán át is a szemünk alatt lehet, egy gyors bulismink is, valljuk be, simán eltart fél óráig (csevegés a barátnőkkel, kortyocska a borocskából..). Azalatt a fél óra alatt pedig a porpúder egyre csak szárítja bőrünket, és nem biztos, hogy a belehulló szemhéjfesték szemcséket maradéktalanul el tudjuk távolítani a púderrel együtt.
Térjünk a megoldásra! Hagyd azt a fránya, nehéz, ódivatú púdert. Kezdd a sminkelést szemed festésével, addig hagyd pihenni arcod, legfőképpen a szemed alatti bőrt. Bíbelődj, alkoss, kísérletezz, a lehulló szemhéjpúdert pedig egy nedves törlőkendő segítségével lazán töröld le a művelet végén. Ezután, jöhet az alapozó, a korrektor, az arcpír szájfény/rúzs. Először furcsa lesz így sminkelni, de megéri hozzászokni. Végeredményként egy tiszta, friss sminket kapsz, még akkor is, ha brutális, füstös sminket készítettél magadnak.
Hajrá, Lányok, a Szilveszter közeledtével próbáljátok ki ezt az új trendet! Garantált a sikered!
Ha pedig még nem vagytok eléggé biztosak magatokban, de szeretnétek az év utolsó napját tündökölve búcsúztatni, keressetek fel egy profi sminkest, aki segít elképzeléseitek megvalósításában!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr632543925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása