Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel! 9.

2010. december 21.
 
 
Korrektor-túra
 
Nem elég reggelente magunkat kivonszolni a fürdőszobába, még táskáinkat is cipelni kell… A tükörbe belenézve szembesülünk kialvatlanságunkkal, gyűrött arcunkkal, kócos pilláinkkal ééés a szemünk alatti sötét karikákkal… Barnás, kékes, esetleg szürkés foltok a szem alatt, mintha legalábbis kaptunk volna egy balost. Szörnyülködésünket és kétségbeesésünket tegyük mostantól félre, hiszen a legtöbb lány küzd ezzel a problémával – bár egy természet adta dolgot ne nevezzünk problémának. Az állapot javítható: egy nagy alvás és kellő mennyiségű folyadék, elsősorban víz fogyasztása csodákra képes. Ha a pihenést nem tudod megoldani, az üveg víz akkor is a kezedben lehet, no és a korrektorod, ami csodákra képes!
 
Mielőtt belevágunk… ugye mondani sem kell, hogy a szem körüli bőr hidratálása az első lépés?! Arctisztítás után, sminkelés előtt lágy hidratáló, akár ránctalanító összetevővel, használata kötelező! Rugalmasan tartja az igénybevett bőrt, ezáltal a ráncok később alakulnak ki. Azt beláthatjuk, hogy egy vízzel teli terület később ráncosodik, mint egy száraz, ami repedezik. Tehát, aki eddig nem használt volna szemkörnyékápolót, most kezdje el!
 
A korrektor elmaradhatatlan kelléke neszeszerednek. A bőrödnél 1-2 árnyalattal világosabb színű adja a kívánt eredményt. A szemed körüli területre használd, elsősorban a karikákra és a táskák (a duzzanat) miatt kialakuló árnyékos részre. Nagyon keveset tehetsz belőle a felső szemhéjadra is, a szempillatőtől a szemöldökig, de vigyázz a mennyiséggel, nem szabad rétegezni, éppen csak leheletnyit oszlass szét! A mozgó szemhéjra téve egyenletes színű alapot adhatsz a további festésnek, sőt tartósság szempontjából is jót tesz, ha teszel ide; a szemöldök alatt pedig világosításra is használhatod.
Ha van ecseted, ezzel dolgozd be a bőrbe, ha nincsen, az ujjbegyed is alkalmas a felvitelre. Leginkább a középső - vagy gyűrűsujj, mégpedig azért, mert ezek az ujjak nem annyira erősek, így a lágy mozdulat érthető lesz. Próbáld ki, a mutatóujjaddal teljesen más érzés ugyanez a művelet!
A vélemények megoszlanak, hogy alapozó előtt vagy után vigyük-e fel. Én az alapozás után szoktam: kihagyom a korrektorozni kívánt részt, majd kivilágosítom a sötét területeket. Alapozás után jobban láthatóvá válnak azok a területek, amikkel még dolgunk van, illetve könnyebben beledolgozható az alapozóba a korrektor. Érdemes ezt is kipróbálni, kinek melyik módszer válik be. Mi azt szeretnénk, ha mindenki megtalálná azt, ahogy neki jó. Mi ismertetjük Veletek az alapokat, de csak úgy tudtok megbizonyosodni róla, hogy működik, ha kipróbáljátok! 
Most pedig nézzünk néhány korrektort, amik valóban beváltak!
Az „all-time-favourite”az YSL Touche Éclat korrektora. Fedése nem nagyon erős, de annál hatékonyabb. Élénkít, a ráncokat eltünteti, a fáradtság jeleit optikailag csökkenti. Idősebb korosztálynak is kiváló választás, elsősorban a textúra könnyedsége miatt. Kiszerelése kifinomult, kecses. Elfér egy apró neszeszerben is, melyet egész nap magadnál hordasz, így megjelenéseden bármikor igazíthatsz a nap folyamán. Igényes, ahogy az ára is, de minden bizonnyal megéri azt.
A második csodaszer a Bobbi Brown Creamy Concealer Kit korrektor-szett. A felső részen maga a korrektor, alatta pedig a hozzá való lágy fixáló púder. Ugyanis, ha krémes a korrektor, érdemes egy laza púderrel fixálni, különben beülhet a ráncocskákba, valamint a púder egész nap a helyén tartja a korrektort. 
A Bobbi Brown termékből igazán keveset kell használni, ecsettel vagy kézzel dolgozd bele a bőrödbe, ügyelve arra, hogy egyenletes legyen a végeredmény. 
A MAC széles választékot kínál korrektorok terén is. Találsz korodnak, bőrtípusodnak, igényeidnek megfelelőt, ez biztos. A Select Cover-Up termékük gazdagabb textúrájú, erős fedésű, garantáltan eltünteti a sötét karikákat. Púderesen szárad, ezért fixáló púder használata nem szükséges. Mindenképpen érdemes előtte a szem környékét hidratálni, különben „aszalt”, ráncos lesz a bőrünk, mivel a púdertartalma miatt szárít. Inkább a hamvas, friss bőrűek használják. Ha szárazabb a bőröd, válassz egy krémes korrektort, pl. a MAC Select Moisturecover korrektorát, mely hidratálva tartja szemkörnyékedet.
 
 
 
Nesze!Detti
 
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr462529709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása