Nesze!szer

Piperepolc

2010. december 19.
 
 
 
Fülledt nyár volt, amikor elvesztettem illatomat. Bőröm nem kívánta a varázs esszenciáját. Mi történhetett velem?
 
A parfüm amit használunk sokat elárul a világnak arról, kik vagyunk. Elég egyetlen csepp, hogy 50 év után is emlékezzünk az első találkozásra, mert észlelésünk közül leghosszabb ideig az illatok képesek emlékeket újraébreszteni az emberben. Hihetetlen mesélő erővel idézi fel életünk szép és feledni kívánt pillanatait egyaránt. Egy jól megválasztott üvegcsével akár örökre belophatjuk magunkat mások emlékezetébe, de a széles felhozatalból nem könnyű a választás. Elvarázsolhat bennünket egy formatervezett fiola, egy meglepő csomagolás.
Mégis melyik illatot válasszuk?
Ahhoz, hogy egyéniségünkkel harmóniában álló parfümöt vásároljunk, ismernünk kell önmagunkat vagy a szeretett nőt és férfit, akit megakarunk ajándékozni egy csepp fiolába zárt mágiával. Tudtad, hogy a parfümöt három fontos elem - főillat - határozza meg? A kiválasztáshoz segítségünkre lehet ezek ismerete.
 
Az illatpiramis csúcsán a fejjegy található, a legelső akkord, amely a parfüm használata után azonnal érezhető. Ez adja az illat vonzerejét, néhány perc után elillan és fokozatosan átalakul. Az illat ciklusának ezt a szakaszát nevezzük szívjegynek. Karakteres, órákon át érezhető. Mégis, a piramis legmeghatározóbb jegye, az alapjegy. A nehéz vagy édeskés esszenciák napokig érezhetőek a ruhán vagy kiegészítő viseletünkön. Az alapjegy úgy erősíti a parfümöt, hogy lassítja a másik két jegy párolgását. A parfümnek ereje van, bőrre permetezve egyedi illatkompozíciót alkot, személyessé válik. Így történhet meg, hogy ugyanaz a kreáció az egyik nő nyakának selymes bőrén más illatú, mint a másik csuklójának hajlatában. Meg kell jegyeznem, ma már csak kevesen használnak igazi parfümöt, hiszen töménysége elérheti a 20 %-ot is, míg az eau de toilette-ek ennél kevesebb illóolajat tartalmaznak, ezáltal kellemesebb érzetet ad viselőjének, különösen a meleg évszakokban, amikor bőrünk párolgása nagyobb.
 
Antonio Banderas - The Secret
 
  
Fás, ámbrás és bőr jegyei meglepően vibrálóvá teszik a modern keleties alapot.
A fejjegy fűszeres frissessége fokozza az érzékeket, nagyon férfias, ellenállhatatlan és érzéki alapjeggyé fejlődik.
 
Illatcsalád: Friss – Keleties – Fűszeres
 
Fejjegy: menta, fehér grapefruit
Szívjegy: fahéj, bors, alma likőr akkord
Alapjegy: bőr jegy, tonka bab
 
EDT 50 ml 5.690 Ft
 
Paco Rabanne - Lady Million
 

Ultra-nőies, határozott és nagyon merész, a Lady Million nő eleven és természetes. Független és éles eszű. Kiélvezi az élet minden pillanatát, hihetetlen bájjal reagál a férfi megfelelőjének túlzásaira. Extravagáns, mégis pozitív, csábító, ugyanakkor romantikus, de sosem elégedett, káprázatos Femme Fatale, kreatív és vad.
 
Illatcsalád: friss, virágos, fás
 
Fejjegy: keserű narancs, málna
Szívjegy: narancsvirág, arábiai jázmin, gardénia
Alapjegy: pacsuli, méz, ámbra
 
Eau de Parfum Spray 50 ml 17.500 Ft
 
Prada - L'Eau Ambrée
 
 
 
 
Egy kifinomult elgondolás szépségről és vágyról, elegáns és erőteljes jelenléte sosem tolakodó. Lenyűgöző illat, mely a Prada parfümök klasszikus jegyeit modern hatással színesíti.
 
A fejjegyben található szicíliai citrom frissítő, mégis gazdag jegy, nem várt könnyedséget és egyensúlyt ad az illatnak.
A szívjegyben található a parfüm lelke, a májusi rózsa. Könnyed, érzéki, a nőiesség esszenciája.
A pacsuli, a vanília és az édes akácia hagyományosan ősi és mámorító akkordok. Ezek mesteri elegye alkotja a L’Eau Ambrée-ben a kifinomult, lágy ámbrás jegyet, modern benyomást keltve.
 
Eau de Parfum 30 ml 16.200 Ft
 

 

 

TOUS H2O
 
 
 
 
A víz az élet forrása, hatalmas kincsünk. A Tous a közös társadalmi felelősségvállalás irányvonalán alapul, ami magába foglalja a környezet tiszteletét is. A H2O azon vágyból és meggyőződésből született, miszerint csak egy földünk van, és a szépség, valamint a környezettudatosság közötti szövetség még egy lépést jelent a szebb világ irányába. 
 
Illatcsalád: vizes
 
Fejjegy: Organikus citrom, Organikus levendula
Szívjegy: Rózsa, Jázmin, Mandarin
Alapjegy: Cédrus, Fehér ámbra, Ausztrál szantálfa
 
TOUS EDT Spray 50 ml 11.990 Ft


 

 

 

 


 

 


 

 

Nesze!N

 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr142526240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása