Nesze!szer

Válságos karácsony - készíts ajándékot!

2010. december 14.

 
Az, aki a karácsonyt üres pénzköltésnek és utálni való dolognak tartja – hát az megérdemli. Mi most javaslunk két szépséges ajándékot, amelyet te is elő tudsz állítani otthon és akkor nem kell személyi kölcsönt felvenned az ünnepek miatt.
Balzsam a száraz ajkaknak:
Vételezz egy evőkanál vazelint, egy méhviaszpasztillát és egy evőkanál mandulaolajat. Ezeket mind tedd be egy edénykébe, helyezd forró vízbe, majd várd meg, hogy felolvadjanak. Amennyiben színezni szeretnéd, válassz valami erős biolevet, akár a céklát, akár a szilvát, de még a nagyi málnaszörpje is jól jöhet. Egy cseppnyit tégy a főzetbe, keverd meg alaposan, majd töltsd pici tégelyekbe. Ezután rakd hűvösre, még lezáratlanul. Ha megdermedt, akkor mehet rá a tető és indulhat is a Stille Nacht!
Az élet fürdősója:
Végy egy bioboltban egy jó kis levendulaolajat, vagy bármilyet, ami tetszik és ezt szép lassan a 30-40 cseppnyit dolgozz össze fél kiló durva szemű sóval. Ezután vedd ki az egész keveréket és terítsd szét az asztalon újságpapírra. Nem a színes glossy magazinokat ajánlanánk, inkább egy jó kis napilapot, akár a Blikk-re is ráhalmozhatod az egészet. Most lépj le otthonról néhány órára, hagyd őket, hogy dolgozzanak. Most keverj hozzá egy kis szárított levendulát, amelyet akár a Moszkva téren is beszerezhetsz az árusoktól, ha nem jön rendőr. Egzotikumot kedvelők akár szárított rozmaringot is használhatnak. Ezután eldöntheted, hogyan is tálalod az ajándékot. Töltheted üvegcsébe, egy szimpla fehér borosüveg is jól tud mutatni, akár valami stílusos üvegfestéssel ellátva. De az Ikea-Kika duó valamelyikében is beszerezhetsz szép, parafás dugójúakat is. A legegyszerűbb, ha tüllzsákba töltöd az ajándékot, ezeket fillérekért meg tudod vásárolni és olyan színt választhatsz, ami pásszol az illető fürdőszobájához. Ha még extrább változatra vágysz, megbolondíthatod néhány rózsaszirommal a pakettet. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr502515597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása